Her finder du billig vejhjælp

Det er uhyre nemt at finde firmaer, der tilbyder autohjælp-service. Som tidligere nævnt viser et hurtigt tjek på krak, at der findes mere end 800 firmaer, der tilbyder hjælp i den retning! Det siger også lidt om, at hvorfor prisen er skruet helt i bund hos de fleste udbydere af autohjælp. Alle vil gerne have dig som kunde, og de ved, at prisen er en af de vigtigste faktorer, når det kommer til at vælge, hvilken udbyder af autohjælp man vælger. 


FDM Vejhjælp

Fra 43 DKK pr. mnd
Europa
Bugsering - Ikke i DK
Vejservice
Erstatningsbil - Kan tilkøbes
Selvrisiko inkluderet- Koster 100kr
Attraktive fordelsordninger

SOS Vejhjælp

Fra 49 DKK pr. mnd
Danmark
Bugsering
Vejservice
Erstatningsbil - Kan tilkøbes
Selvrisiko inkluderet
Attraktive fordelsordninger

Falck Vejhjælp

Fra 59 DKK pr. mnd
Europa + Danmark
Bugsering
Vejservice
Erstatningsbil
Selvrisiko inkluderet
MEGET attraktive fordelsordninger

Der er ikke den store forskel i priser hos de forskellige serviceudbydere af autohjælp, men der kan være store variationer på de ekstra ydelser du får med, hvis du for eksempel vælger et plus abonnement hos de samme udbydere. Vi har gjort det så nemt og overskueligt for dig, så du kan få et godt overblik over dine muligheder. 

Hvilket abonnement skal du vælge?

Har du kaskoforsikring på din bil, er du automatisk dækket af SOS International, hvis du bevæger dig ud i Europa. Kig derfor blot efter et basisabonnement i denne situation.

Vi har undersøgt, hvad det billigste abonnement på autohjælp er. Du kan få billig vejhjælp helt ned til 299 kr. årligt. Denne pris forudsætter dog, at du det første år betaler en fast pris på 699 kr. Abonnementet giver dig ret til to afhentninger, den første er gratis og den anden afhentning koster 250 kr. i selvrisiko. For hvert år nedsættes din årlige præmie med 100 kr., hvis du i løbet af året ikke har haft behov for assistance. Prisen hæves og sænkes altså som enhver anden forsikring alt efter hvor meget du bruger servicen. Det er dog ikke altid en god idé at binde sig til én løsning i for lang tid, da den billigste løsning ikke nødvendigvis bliver ved med at være det, da priserne hele tiden presses på markedet. Det kan derfor ofte være mest fordelagtigt, hvis du hurtigt og nemt kan opsige dit abonnement uden en bindingsperiode. Sidst men ikke mindst, så har den billigste løsning selvfølgelig heller ikke de samme fordele, som en dyrere løsning – og det kan aldrig betale sig at gå på kompromis med de krav, som man nu engang har til autohjælp.

Priser på autohjælp varierer meget, og det er specielt bilens/køretøjets alder og hvorvidt der er en kaskoforsikring i forvejen, der har indflydelse på prisen på autohjælp. Mange forsikringsselskaber tilbyder fordelagtige priser på autohjælp, så undersøg altid mulighederne her, før du køber det bedste og billigste tilbud på vejhjælp på nettet – for måske er du allerede fuldt sikret mod nedbrud via din forsikring.

Hvad der er det bedste for dig, afhænger meget af den person, du nu engang er. Er den billigste vejhjælp, hvor du blot får en service, der gør, at du kan blive hjulpet i nødsituationer, den bedste løsning for dig – jamen, så er det et basisabonnement du skal have. Er du mere interesseret i at få så mange former for services med i dit abonnement samtidig med at du får den bedste ikke mindst og billig vejhjælp, så kan et plusabonnement være at foretrække frem for et basisabonnement. 

Hvor meget koster et plusabonnement?

Du kan få et årligt plusabonnement for 79 kr. om måneden eller 948 kr. årligt. Der er mange fordele ved et plusabonnement, som giver dig ekstra services ud over vejhjælp, når du har behov for det. Vi har listet nogle af de ekstra services op, der er hos forskellige udbydere, så du kan se hvad du får med, hvis du for eksempel vælger et plusabonnement:

Som du kan se fra ovenstående punkter, så kan der være mange fordele ved at vælge et plusabonnement – og ikke mindst mange besparelser at hente ved at tegne sådan et abonnement med ekstra services. 

Fordelene ved et plusabonnement 

De forskellige serviceudbydere af vejhjælp har hver sine fordele ved et plusabonnement, som der er værd at have med i sine overvejelser. Tager du ofte på bilferie i Europa med familien, så er en dækning i Europa meget nærliggende at vælge. Eller kører du meget i hverdagen, så kan rabat på brændstof og gratis månedlig bilvask ligeledes være fordelagtige services, der appellerer til dig. Har du ikke en garage eller opbevaringsmuligheder til vinter/sommerdæk, så kan denne mulighed også virke tiltalende for mange. Men det er selvfølgelig vigtig altid at være realistisk omkring din økonomi, så dine krav bliver indfriet på den bedst mulige måde i forhold til dit budget.

Hvilke krav har du? 

Det er bidende nødvendigt at gøre op med dig selv, hvilke krav du har til din autohjælp. Forventningsafstemning er altid vigtig – også i valget af autohjælp! Det nytter ikke noget at være kørt på bilferie ned gennem Europa for så at opdage, at du ikke har dækning på vejhjælp. Ikke alene bliver din ferie næsten med garanti ødelagt, du får altså også en meget stor regning, der hurtigt koster dig det samme som flere års plusabonnement ville have kostet dig! Har du derimod kaskoforsikring på din bil, er du automatisk dækket af SOS International, når du kører i Europa, og derfor vil et basisabonnement være tilstrækkelig i sådan en situation.

Det er altid værd at sætte sig ned og læse de forskellige autohjælp udbyders tilbud. Den tid kan være uendelig godt givet ud i sidste ende.

Dine og udbyderens krav

De forskellige service udbyders krav er også vigtig at forholde sig til. Overholder din bil for eksempel kravene til den maksimale totalvægt? De fleste selskaber dækker kun op til 2.500 kg. Du skal derfor huske at tilvælge totalvægt op til 3.500 kg. Prisen for dette tilvalg er ofte ikke ret høj, så det vil være ærgerligt ikke at have tjekket op på, om man opfylder service udbyderens krav om totalvægt. Skal du for eksempel på bilferie i Europa, så skal du altså både huske at til-vælge totalvægt op til 3.500 kg (hvis det er nødvendigt) samt vælge vejhjælp i Europa – hvis ikke du er kaskoforsikret. 

Besparelsesberegner hos Falck

Falck har en god besparelsesberegner på sin hjemmeside. Her kan du angive, de krav som du har og plotte dem ind i beregneren, og så udregner Falck den årlige pris på vejhjælp, som er den bedste løsning for dig. Det er spørgsmål om alt fra hvor gammel din bil er, hvor stort et antal bilvaske du foretager om året, hjulskift, opbevaring af hjulene i sommer-vinterhalvåret, antal årlige stenslag og værkstedstjek, du får foretaget. Falck Vejhjælp Fri+ udregner så den bedste pris på vejhjælp til dig. Det er nemt og overskueligt, og det giver dig et rigtig godt overblik over dine muligheder. 

Prissammenligning

Det er i hovedtræk de tre største vejhjælp udbydere i Danmark, som kan være fremme i løbet af meget kort tid og garantere en dækning i hele Danmark. De tre udbydere er: Falck Autohjælp, SOS Dansk Autohjælp og FDM Autohjælp. Disse tre serviceudbydere tilbyder en basisservice, der omfatter:

Falck Vejhjælp – volumen og erfaring

Et basisabonnement koster hos Falck Vejhjælp 708 kr. årligt. Her er der så mulige tilkøb alt efter hvor mange ekstra fordele, du vil have med i dit vejabonnement. Til den nette sum af 1.188 kr. får du et plusabonnement, der gør at du har fri adgang til samtlige serviceydelser og fordele hos Falck Vejhjælp Fri+. Ekstra ydelser som for eksempel hjulskift, opbevaring af hjul, årligt minitjek af bilen, periodisk bilsyn og bilvask hver måned. Så tiltales du af alle disse ekstra ydelser, så kan den optimale løsning for dig være et plusabonnement hos Falck Vejhjælp. Falck Vejhjælp har været i branchen i mere end 100 år og beskæftiger mere end 10.000 medarbejdere og er dermed den største assistance organisation i Danmark. Falck Autohjælp har med sine mange år i branchen og sin store volumen et godt ry, og du er sikret kompetent og erfaren hjælp med et vejhjælpsabonnement hos Falck.

Tilbud på billig vejhjælp gennem dit forsikringsselskab

Et basisabonnement hos SOS Dansk Vejhjælp koster 588 kr. årligt. Et plusabonnement gennem SOS kan fås for 948 kr. årligt, så det er ikke den store prisforskel, der er tale om. Det er fordelene ved et plusabonnement, der er værd at overveje frem for prisen, da det er her de reelle forskelle er at finde på de to service udbyders ekstra tilbud. Både Falck Vejhjælp og SOS Dansk Vejhjælp samarbejder med flere forsikringsselskaber (blandt andet er Topdanmark, GF forsikring og Trekroner blandt nogle af de største forsikringsselskaber, som SOS Dansk Vejhjælp samarbejder med), så tjek lige op på dine forsikringsbetingelser og se, om du har tegnet vejhjælp igennem en af dine forsikringer. Her kan det altid være en god idé lige at forsøge at få et godt fornuftigt, samlet tilbud på et plusabonnement gennem et forsikringsselskab – især hvis du har været en god, trofast kunde i mange år og ellers ikke har den store kørselshistorik bag dig. Der kan være gode penge at spare og bestemt være forsøget værd lige at prøve at få en god aftale igennem hos dit forsikringsselskab. 

Billig autohjælp hos FDM og SOS Dansk Autohjælp

FDM Autohjælp tilbyder et basisabonnement til 799 kr. årligt. Et plusabonnement koster fra 1.188 kr. til 2.148 kr. årligt hos FDM Autohjælp. Prisen afhænger af, hvor mange og hvilke ekstra ydelser du vil have oven i dit almindelige abonnement. Er du allerede medlem af FDM eller ønsker du at tilføje ekstra biler i dit medlemskab, så kontakt udbyderen og forhør dig om rabatter og tilbud på dit vejhjælpsabonnement. Er du interesseret i muligheden for en lånebil, dækning i både Danmark og det øvrige Europa og/eller hotelovernatning, så kan et medlemskab på vejhjælp hos FDM være løsningen for dig. FDM Autohjælp samarbejder med SOS Dansk Autohjælp. Når du tilkalder hjælp, så er det altså SOS Dansk Autohjælp, der bliver sendt ud til dig på landevejen. Med 45 stationer landet over og omkring 700 ansatte, der råder over omkring 350 redningskøretøjer, er SOS Dansk Autohjælp en af Nordens største assistanceorganisationer. Det er også en af grundene til, at de kan tilbyde de lave priser på vejhjælp, som tilfældet er. 

Stordriftsfordele vs lille udbyder af  billig autohjælp

Disse tre serviceudbydere varierer lidt i forhold til hvilke ekstra fordele og services, de hver især tilbyder i deres plusabonnementer, så derfor varierer priserne også derefter. Der findes mange andre selskaber, som ligeledes tilbyder vejhjælp. Vi har blot valgt at fokusere på de tre største udbydere, da der ofte kan være prismæssige fordele ved at vælge en større og mere kendt vejhjælpsudbyder frem for en mindre kendt udbyder. Sådan er det jo tit, jo større en virksomhed, jo billigere kan det ofte gøres på grund af de stordriftsfordele der jo følger med. Omkostningerne falder, eftersom omkostningerne fordeles over et større antal serviceydelser – noget, vi kunder nyder godt af og derfor kan få vejhjælpsabonnementer til de lave priser, som tilfældet er på nuværende tidspunkt. Det er derfor vi primært fokuserer på de tre største udbydere på det danske marked.

Ingen ubehagelige overraskelser i vente

Med et vejhjælpsabonnement får du ingen ubehagelige overraskelser, hvis uheldet er ude og du har behov for hjælp til bilen ved nedbrud. Du kan nemt og bekvemt få starthjælp eller kørt bilen på værksted, så du hurtigt kan komme videre igen. Ubehagelige økonomiske overraskelser vil alle naturligvis gerne undgå, så derfor vil vi altid stærkt anbefale dette, så du undgår ubehagelige situationer samt store regninger i fremtiden.

Du kan købe dit vejhjælpsabonnement allerede i dag, men lad være med at vent til sidste øjeblik. Det tager nemlig ofte 1-3 dage, inden et abonnement træder i kraft, så tjek lige altid op på dette, inden du tegner et abonnement – især hvis det er i sidste øjeblik, du er i gang med at vælge din vejhjælpspakke.