Introduktion til SOS Dansk Vejhjælp

Med 45 stationer landet over og omkring 700 ansatte, der råder over omkring 350 redningskøretøjer, er SOS Dansk Autohjælp en af Nordens største assistanceorganisationer. Det er også en af grundene til, at de kan tilbyde de lave priser på vejhjælp, som tilfældet er. 

SOS Dansk Vejhjælp er en af de mest anvendte vejhjælps udbydere i Danmark. Du kan få vejhjælp til din bil, motorcykel (også til din veteranmotorcykel), trailer og campingvogn samt knallert/scooter. Det er muligt at få abonnementer fra et STARTER-abonnement til et super abonnement hos SOS Dansk Vejhjælp. 


FDM Vejhjælp

Fra 43 DKK pr. mnd
Europa
Bugsering - Ikke i DK
Vejservice
Erstatningsbil - Kan tilkøbes
Selvrisiko inkluderet- Koster 100kr
Attraktive fordelsordninger

SOS Vejhjælp

Fra 49 DKK pr. mnd
Danmark
Bugsering
Vejservice
Erstatningsbil - Kan tilkøbes
Selvrisiko inkluderet
Attraktive fordelsordninger

Falck Vejhjælp

Fra 59 DKK pr. mnd
Europa + Danmark
Bugsering
Vejservice
Erstatningsbil
Selvrisiko inkluderet
MEGET attraktive fordelsordninger

Dansk Vejhjælp abonnementer

STARTER abonnement

Det billigste abonnement kaldes et STARTER abonnement og koster 49 kr. pr. måned. Hjælpen omfatter:

BASIS abonnement

Dette abonnement koster 69 kr. pr. måned. Du får med dette abonnement lidt flere goder ud over STARTER hjælpen.

PLUS abonnement

Dette er det mest solgte abonnement. For 79 kr. pr. måned får du yderlige disse goder:

PLUS under 3500 kg

Dette abonnement koster 106 kr. pr. måned og er for dig, der vil have hele pakken med dækning i både Danmark og Europa. Her er du sikret en udvidet dækning samt tillægsservices som:

SUPER abonnement

For 109 kr. pr. måned er du sikret fremragende vejhjælp med et højt serviceniveau med et SUPER abonnement. Du får alle fordelene fra de andre abonnementer, men samtidig får du også muligheden for at få en erstatningsbil uden beregning i de første tre dage, hvis din egen bil ikke kan repareres samme dag. Desuden får du bugsering mellem værksteder  der ydes en bugsering mellem værksteder i Danmark pr. uheld/nedbrud.

Abonnement til veteranbil i 6 måneder

Har du en veteranbil, som du ofte kører med, kan dette abonnement appellere til dig. For 50 kr. pr. måned kan du være fuldt sikret i både Danmark og i Europa i perioden 1. april til d. 30. september. Hjælpen omfatter ud over hurtig starthjælp, blandt andet fri brændstofudbringning, bugsering efter tyveri, hotelophold, fri vidererejse og billig billeje. Du får alle fordelene som ved en udvidet dækning – vejhjælpen gælder dog kun i den nævnte periode. 

SOS International eller SOS Dansk Autohjælp ?

Det er værd kort at nævne en smule om SOS International. Tilbage i 2012 blev SOS dansk Autohjælp en del af SOS International, som er en assistancevirksomhed der tilbyder en bred vifte af løsninger i form af verdensomspændende læge- og rejseassistance, sundhedsassistance samt vejhjælp. Har du tegnet en kaskoforsikring hos et dansk forsikringsselskab, som er medlem af Rødt Kort-ordningen, så har du ret til vejhjælp i udlandet. Er uheldet ude og din bil eller et andet køretøj bryder sammen i udlandet, kan du med det røde kort, få hjælp fra SOS International. Hvis du lider af en kronisk sygdom, så er det SOS International du skal kontakte. De kan tage stilling til, om du skal have foretaget en medicinsk forhåndsvurdering af din kroniske eller nuværende sygdom, så du kan være dækket på din rejse, hvis du får brug for lægebehandling. Kontakt SOS International for at høre nærmere om medicinsk forhåndsgodkendelse – her sidder læger og tager stilling til din sygdomshistorik. Det kan godt tage noget tid at få lavet en forhåndsgodkendelse, så derfor skal du søge om det i god tid, da sagsbehandlingstiden kan trække ud i en periode på mange uger nogle gange. Det er derfor vigtigt, at du er i god tid, hvis du skal have en medicinsk forhåndsgodkendelse med på din rejse. Er du i tvivl eller har du spørgsmål, så kontakt SOS International kundeservice på telefon: 38 48 82 50 og hør nærmere. De sidder klar fra man-fredag kl. 9-16.

Tilbud på dansk vejhjælp gennem dit forsikringsselskab

Et basisabonnement hos SOS Dansk Vejhjælp koster 588 kr. årligt. Et plusabonnement gennem SOS kan fås for 948 kr. årligt, så det er ikke den store prisforskel, der er tale om. Det er fordelene ved et plusabonnement, der er værd at overveje frem for prisen, da det er her de reelle forskelle er at finde på de to service udbyders ekstra tilbud. Både Falck Vejhjælp og SOS Dansk Vejhjælp samarbejder med flere forsikringsselskaber (blandt andet er Topdanmark, GF forsikring og Trekroner blandt nogle af de største forsikringsselskaber, som SOS Dansk Vejhjælp samarbejder med), så tjek lige op på dine forsikringsbetingelser og se, om du har tegnet vejhjælp igennem en af dine forsikringer. Her kan det altid være en god idé lige at forsøge at få et godt fornuftigt, samlet tilbud på et plusabonnement gennem et forsikringsselskab – især hvis du har været en god, trofast kunde i mange år og ellers ikke har den store kørselshistorik bag dig. Der kan være gode penge at spare og bestemt være forsøget værd lige at prøve at få en god aftale igennem hos dit forsikringsselskab. 

FDM og SOS Dansk Autohjælp

FDM Autohjælp tilbyder et basisabonnement til 799 kr. årligt. Et plusabonnement koster fra 1.188 kr. til 2.148 kr. årligt hos FDM Autohjælp. Prisen afhænger af, hvor mange og hvilke ekstra ydelser du vil have oven i dit almindelige abonnement. Er du allerede medlem af FDM eller ønsker du at tilføje ekstra biler i dit medlemskab, så kontakt udbyderen og forhør dig om rabatter og tilbud på dit vejhjælpsabonnement. Er du interesseret i muligheden for en lånebil, dækning i både Danmark og det øvrige Europa og/eller hotelovernatning, så kan et medlemskab på vejhjælp hos FDM være løsningen for dig. FDM Autohjælp samarbejder med SOS Dansk Autohjælp. Når du tilkalder hjælp, så er det altså SOS Dansk Autohjælp, der bliver sendt ud til dig på landevejen. Med 45 stationer landet over og omkring 700 ansatte, der råder over omkring 350 redningskøretøjer, er SOS Dansk Autohjælp en af Nordens største assistanceorganisationer. Det er også en af grundene til, at de kan tilbyde de lave priser på vejhjælp, som tilfældet er. 

Stordriftsfordele vs lille udbyder af autohjælp

Disse tre serviceudbydere varierer lidt i forhold til hvilke ekstra fordele og services, de hver især tilbyder i deres plusabonnementer, så derfor varierer priserne også derefter. Der findes mange andre selskaber, som ligeledes tilbyder vejhjælp. Vi har blot valgt at fokusere på de tre største udbydere, da der ofte kan være prismæssige fordele ved at vælge en større og mere kendt vejhjælpsudbyder frem for en mindre kendt udbyder. Sådan er det jo tit, jo større en virksomhed, jo billigere kan det ofte gøres på grund af de stordriftsfordele der jo følger med. Omkostningerne falder, eftersom omkostningerne fordeles over et større antal serviceydelser – noget, vi kunder nyder godt af og derfor kan få vejhjælpsabonnementer til de lave priser, som tilfældet er på nuværende tidspunkt. Det er derfor vi primært fokuserer på de tre største udbydere på det danske marked.